zaterdag 23 april 2011
THE HILLBILLY MOON EXPLOSION (ZW)


Je krijgt het er spontaan warm van. Wat een rauwe vocalen, wat een pompende contrabas, wat een temperamentvol gitaargeluid en wat een sensueel zingende zangeres! Emanuele Hutter weet als geen ander het publiek te bespelen met haar mannen van The Hillbilly Moon Explosion.
Met fiftiesrockabilly en ongepolijste hillbilly veroveren deze Zwitsers de wereld in rap tempo. Het Zwitserleven-gevoel? Welnee, keihard werken, keihard leven en nog harder aan de weg timmeren om de hillbillyreligie zo breed mogelijk te prediken.

Dat doen ze op bijvoorbeeld op Paaspop in Schijndel, maar niet voordat ze een dag eerder, op zaterdag 23 april, Porgy en Bess op stelten hebben gezet! Neem een dubbele whisky, trek een geruit overhemd en strakke jeans aan en waan je onder leiding van een kwartet Zwitserse cowboys een avond op de Amerikaanse prairie.

Duncan  James is gitarist, Oliver Baroni contrabassist, Luke ‘the Puke’ Weyermann drummer en Emanuele Hutter zorgt voor de vocalen, gitaarpartijen en een prikkelende aankleding. Zij bracht samen met Baroni twee bands bij elkaar: haar eigen singer-songwriter-project MD Moon en Olivers’ band Hillbilly Headhunters. Inmiddels is de band vier albums en een enorme live-reputatie rijker. Het is daarom al op voorhand een zekerheid: deze hillbilly-trein zal Porgy en Bess plat denderen!

Aanvang 21.30 uur
Entree: € 12,50 Studenten en middelbare scholieren krijgen op vertoon van hun
ov-jaarkaart of scholierenpas aan de kassa  € 2,-- korting!
Vrienden van Roots hebben eveneens € 2,00 korting!  kaartreservering
webontwerp © Rolf Smit
Sponsors: Terneuzense Glashandel, De Ruyter Adviesbureau, Boekhandel Van de Sande
www.stichtingroots.com